dijous, 15 de maig del 2008

Les PLaqUes LitosFèRiqueS


Tipus de contactes entre plaques. Les plaques tectòniques son fragments rígids que es mouen flotant sobre un mantell plàstic, tradicionalment anomenat astenosfera. Es mouen a causa de corrents de magma calent procedent de la base del mantell. Aquestes corrents en arribar sota la litosfera es refreden i, impulsades pels materials que continuen arribant, tornen al fons originant-se així diferents corrents circulars anomenades corrents de convecció. Aquestes corrents poden arribar a trencar una placa i després separar els dos fragments, i també poden fer xocar una placa contra una altre.
• Plaques oceàniques. Són les que estan formades exclusivament per litosfera oceànica. Per exemple la placa Pacífica
• Plaques mixtes. Són les que presenten una part de litosfera oceànica i una part de litosfera continental. Per exemple la placa Africana que presenta litosfera oceànica fins la meitat de l'Oceà Atlàntic i litosfera continental en el continent africà.

Les plaques tectòniques. Són els diferents fragments en què es troba dividida la litosfera. Actualment es diferencien set grans plaques tectòniques i unes set petites plaques tectòniques. El nom d'aquestes plaques són: PLaqUEs POteTiqUeS

1 comentari:

Carloteta ha dit...

Holaa!*

tenxii que passaba per aqui i et volia dir que no
passe res si no pots vindre a la tombola....


pero si vols pots indre abans de
anar a l'academia...




weno adéu

que ancara tinc que passar per +